X

Preventietips

 • Zet uw fiets, bromfiets of motor goed op slot!

  Gebruik voor het vastzetten van uw tweewieler altijd een ART goedgekeurd slot. Zet hem ook altijd vast aan de vaste wereld. Heeft u een fiets met een ringslot, gebruik dan altijd een extra ART goedgekeurd slot om de fiets vast te zetten.

  Gebruikt u een ketting met een los ringslot, zorg er dan voor dat beide evenveel sterren hebben. Want ook hier geldt dat het slot zo goed is als de zwakste schakel.

  Soms kunt u bij het ringslot van uw fiets een extra aanbindmogelijkheid kopen, een zogenaamde “plug-in”. Om voldoende bescherming tegen diefstal te hebben moet u er op letten dat deze aanbindmogelijkheid ook een ART goedkeuring heeft.

 • Doe altijd aangifte

  Soms worden tweewielers na diefstal teruggevonden, maar dan blijkt de eigenaar onvindbaar. Doet u dus altijd aangifte van diefstal bij de politie. Door de duidelijke kenmerken van uw tweewieler op te geven, wordt de kans groter dat de politie uw tweewieler daadwerkelijk bij u terug kan brengen.

  Vergeet ook niet de diefstal te melden bij uw verzekeraar!

  Lees hier meer over aangifte fietsdiefstal 

  Lees hier meer over aangifte diefstal bromfiets

  Lees hier meer over aangifte van diefstal van uw motor

 • Koop nooit een gestolen fiets, bromfiets of motor

  Het helen van gestolen fietsen, bromfietsen en motoren is net zo’n groot probleem als het stelen van fietsen. Heling zorgt ervoor dat de vraag blijft bestaan. Werk hier niet aan mee. Koop alleen bij de erkende vakhandel, dan bent u er zeker van geen gestolen tweewieler koopt.

  Tips over hoe u kunt herkennen of een fiets mogelijk van diefstal afkomstig is kunt u vinden op de website van het Centrum Fietsdiefstal

 • Herken uw bezit

  Zorg ervoor dat u weet wat de kenmerken van uw tweewieler zijn. Leg daarom de belangrijkste gegevens goed vast, zoals merk, model, framenummer, kleur en eventuele bijzonderheden. Het is ook handig om een foto van uw tweewieler te maken. Hierdoor vergroot u de kans dat de politie uw tweewieler daadwerkelijk bij u terug kan brengen.

  Meer informatie over het registreren van gegevens van fietsen kunt u vinden op de website van het Centrum Fietsdiefstal.