X

Diefstalverzekering

Verzeker uw nieuwe/tweedehands tweewieler tegen diefstal. Hiermee verzacht u, in ieder geval, het financiële leed. Een slot met ART-keurmerk uit een bepaalde categorie is meestal noodzakelijk om de verzekering af te sluiten. Informeer naar de mogelijkheden.

Bewaar uw reservesleutel altijd op een veilige plaats

De meeste sloten worden standaard geleverd met 2 identieke sleutels. Het bijbehorende sleutelnummer staat in de meeste gevallen ingegraveerd op de sleutel. Ook komt het voor dat het sleutelnummer op een aangeringd label staat vermeld. Dit nummer heeft u nodig indien u een sleutel moet bijbestellen. Als u een sleutel moet bijbestellen kunt u dit het beste doen via uw vakhandelaar. Hij vraagt dan een sleutel aan bij de leverancier van het slot. Als uw brommer/scooter verzekerd is, vergeet dan niet de bijbestelling van de extra reservesleutel te melden aan uw verzekeraar. Uw vakhandelaar kan u daar ook behulpzaam bij zijn. Een reservesleutel is te herkennen aan het oorspronkelijke sleutelnummer waaraan een letter “c” (copy) of een “d” (duplicate) is toegevoegd.

Zet uw tweewieler altijd op slot met een ART-goedgekeurd slot

Ook in de garage of in de schuur is het aan te bevelen uw tweewieler op slot te zetten. Het komt nogal eens voor dat een tweewieler uit de garage of schuur wordt gestolen. Goede kans dat de dief uw tweewieler ongemoeid laat als hij in de stalling op slot staat. Alle tweewielerverzekeraars in Nederland stellen in hun voorwaarden de eis dat uw verzekerde tweewieler op slot staat en dat toont u aan door overlegging van beide originele sleutels als uw tweewieler toch, ondanks alle voorzorgen, onverhoopt is gestolen.

Bekijk goed uw polisvoorwaarden

Kijk uw polisvoorwaarden erop na of u nog aan de slot eis voldoet van uw verzekeraar. Het kan zijn dat er extra preventieve maatregelen zijn doorgevoerd. Dit kan onder andere zijn de toepassing van een extra ART slot om de tweewieler aan de vaste wereld te verbinden. Als u twijfel heeft kunt u het beste voor een goed advies even langsgaan bij uw verzekeringsagent of uw vakhandelaar.